NXTRI 2014

NXTRI 2014

torsdag 10. juli 2014

Race report - Ironman 70.3 Haugesund, langdistanse

Dagen før konkurransen følte jeg meg noe bedre, hadde vært feberfri i litt over et døgn, men fortsatt ganske forkjøla. I løpet av dagen bestemte jeg meg for å gi det et forsøk dagen etter. Fjorårets konkurranse var helt fantastisk og jeg ville virkelig ikke gå glipp av muligheten til å oppleve det samme samt forbedre tiden fra i fjor.

Svømming
Alle jentene startet samlet kl. 08.15 og vi var vel ca. 300 stk. Forholdsvis stort felt, men ingenting samlet med starten i fjor. Som vanlig blir det hektisk i starten med mye armer og bein i ulike retninger, men jeg beholdt roen og fikk en grei start. Det som ikke var like greit var pusten. Med en gang jeg forsøkte å dra på litt begynte jeg å slime og det tettet seg i brystet. Endte opp med å svømme i et rolig tempo for å få nok luft. Klokka viste 41min i det jeg kom opp av vannet, ikke fornøyd med tiden i det hele tatt.


T1
Løp i full fart til T1, fant posen min og fikk skiftet ganske raskt. Så var det bare å finne sykkelen og løpe ut av skiftesonen.


Sykling
Etter kun noen hundre meter kjente jeg at jeg hadde null futt i beina og at kroppen ikke fungerte. Tenkte først at det ville gå seg til, men så fort jeg nærmet seg sone 2 begynte jeg å slime og det tettet seg i brystet. Måtte senke farten og mistet fullstendig motivasjonen for å fortsette. Hadde lovet meg selv å bryte dersom kroppen ikke fungerte, rett og slett for å unngå å forlenge sykdomsperioden før Norseman. Etter 8km ga jeg beskjed til en funksjonær om at jeg brøyt, snudde og syklet tilbake til hotellet. Tittet hardt ned i bakken mens x antall personer heiet meg frem og trodde et lite sekund at jeg lå først i løypa, småkleint.

Til tross for at jeg følte at det var det eneste riktige å gjøre, så hadde jeg en stor klump i halsen når jeg syklet tilbake til hotellet. Å bryte en konkurranse er virkelig nedtur, men måtte bare innse at i dag ville hodet mer enn kroppen var klar for. Vel fremme på hotellet ble det en lang dusj og noen få minutter med depping på senga før jeg tok meg sammen og kom meg ut for å heie på kjentfolk i løypa.

Smilet kom raskt på plass når jeg møtte Åse-Marie og foreldrene til Mats som heiet frem Mats på sykkeldelen. Den mannen er bare helt rå! Etter hvert kom det bare flere og flere kjente i løpeløypa og jeg heiet dem frem så godt jeg kunne. Fikk først litt forvirrede blikk da folk regnet med at jeg konkurrerte og ikke heiet, men ropte bare tilbake at nå fikk de jammen meg konkurrere litt for meg også! Utrolig gøy å heie frem kjente og ukjente i løypa og jeg er virkelig imponert over nivået på folk, sprekinger! Må trekke frem Mari og Terezia, to gode treningsvenninner, som kapret henholdsvis 1. og 2. plassen i aldersklassen 25-29 år! Dere inspirerer og motiverer jenter!

Mats i farta! Rå mann på rå sykkel!

Mats i et tempo jeg bare kan drømme om!


Lykkelig jente i mål!

VM i Canada neste for dette paret!
Den følelsen når man innser at man vant aldersklassen sin!

Dagens premie-fangst!


På en dag hvor jeg selv ikke klarte å gjennomføre konkurransen var det utrolig gøy å se andre lykkes med målene de hadde satte seg for mange måneder tilbake. Trening, prioriteringer og hardt arbeid gir resultater og jeg håper og tror at valget jeg tok om å bryte i dag var riktig med tanke på min viktigste konkurranse om 4 uker. Som Lars så fint sier det: Du 'vinner' ikke Norseman på de siste 4 ukene, men du kan lett tape det. Jeg lytter til kroppen og tar det rolig noen dager til før jeg starter opp treningen igjen, sånn at mine forutsetninger for å gjennomføre Norseman er best mulig den 2. august.

3 kommentarer:

 1. Jeg ble så glad da jeg så deg i T1, for det gikk vel bare 10 s før jeg mistet beina dine;) men så kom jeg til løpingen og kikket etter deg mange ganger før jeg skjønte at du hadde brutt. Fornuftig gjort selv om jeg skjønner at det var utrolig kjipt. Siste innspurt igjen. Gleder meg til å se deg igjen i Eidfjord!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, den svømmingen er og blir kaotisk! Gleder meg også til å se deg igjen i Eidfjord! Vi får testsvømme sammen fredagen og holde hender på ferga, hehe! Lykke til med innspurten, ses om 3 uker! :-)

   Slett
 2. Vi testsvømmer fredag kl 09:00 på fellessvømmingen, det blir bra!!! Vi sees:)

  SvarSlett